تامین مالی پروژه های مشترک از اعتبارات بانک مرکزی فرانسه

طی دیدار وزیر اقتصاد کشورمان با همتای فرانسوی خود، طرفین در خصوص ساز و کار حمایت دولت و بانک مرکزی فرانسه از شرکت های فرانسوی طرف قراداد با شرکت های ایرانی و تامین اعتبار پروژه ها از محل اعتبارات بانک مرکزی این کشور، بحث و تبادل نظر کردند.

به گزارش اگزيم نيوز به نقل از شادا، علی طیب نیا پس از خاتمه دیدار با "میشل ساپن" طی سخنانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از زمان سفر آقای روحانی به فرانسه تا امروز شاهد تحولات زیادی در روابط اقتصادی دو کشور بوده ایم و هر دو دولت مایلند به صورت جدی همکاری های اقتصادی گسترش پیدا کند و به سطح روابط پیش از تحریم ها و بسیار فراتر از آن برسد.
وی با بیان اینکه هم اکنون و در فضای پس از برجام، شرایط بسیار مناسبی، هم در زمینه تجارت هم در زمینه همکاری های  اقتصادی و سرمایه گذاری بین دو کشور به وجود آمده است، گفت: ما در دیدار امروز در مورد چگونگی توسعه روابط فیمابین صحبت کرده و سعی کردیم برخی محدودیت ها و موانع موجود را شناسایی کنیم.
وزیر اقتصاد یکی از این محدودیت ها را "روابط بین بانکی دو کشور" خواند و گفت: خوشبختانه طی مدتی کوتاه، ما قدم های خوبی را در این ارتباط برداشتیم و امروز دو بانک ایرانی مستقر در فرانسه (بانک های ملی و تجارت) روابط کارگزاری خودشان را با بانک های فرانسوی برقرار کرده و می توانند از فرصت روابط بین بانکی استفاده کنند.
وزیر اقتصاد افزود: امروز ما یک قدم از جلسات پیشین با دولت فرانسه جلوتر هستیم؛ یعنی روابط بین بانکی برقرار شده و صحبت ما در خصوص احیاء و تقویت روابط بانک های مرکزی دو کشور با هم بود و در همین ارتباط نیز طرف فرانسوی به نمایندگی از سوی بانک مرکزی فرانسه، رییس کل بانک مرکزی کشورمان را جهت دیدار و گفت و گوی مستقیم در این ارتباط به فرانسه دعوت کرد.
وی ادامه داد: ما امروز همچنین در خصوص اقدامات انجام گرفته و قدم های موثری که در خصوص اصلاح نظام بانکی و استقرار ضوابط و استانداردهای مبارزه با پولشویی در کشورمان برداشته ایم و عملا جمهوری اسلامی را به کشوری پیشتاز در منطقه از این لحاظ تبدیل کرده است، با طرف فرانسوی صحبت کردیم و گفتیم که انتظار داریم بر اساس اقدامات انجام گرفته تا کنون، در ژوئن سال جاری با همکاری فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی از لیست کشورهای غیر همکار fatf به طور دائم خارج شویم.
این گزارش حاکی است، "میشل ساپن" وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه نیز طی سخنانی در جمع خبرنگاران تاکید کرد: اعتماد کافی بین دو کشور ایران و فرانسه وجود دارد و این اعتماد و علاقه، نزد بسیاری از شرکت های فرانسوی هم برای همکاری های مشترک وجود دارد و به نظر من بایستی تمام کارگزاران بانکی هم بتوانند با اعتماد کامل با هم همکاری داشته باشند.
وی تصریح کرد: ما هم در این جهت تلاش می کنیم که اطمینان و همکاری لازم بین بانک های مرکزی دو کشور، در جهت منافع هر دو طرف، به وجود بیاید که به اعتقاد من، خوب هم پیش رفته ایم و مسایل در مسیر خوبی در حال حرکت است.
ساپن با اشاره به تردیدهای برخی بانک های بین المللی برای همکاری با ایران به دلیل نگرانی از تحریم های پیش از امضای برجام، گفت: من برای جلب اعتماد این بانک ها به منظور همکاری با بانک های ایرانی تلاش کنم و مطمئنم که می توانم این اعتماد را ایجاد کنم.
وزیر اقتصاد و دارایی فرانسه در خصوص ساز و کارهای مورد بحث در جلسه برای اعطای اعتبار به منظور حمایت از پروژه های مشترک اظهار داشت: ما ابزارهای جدیدی در این ارتباط بکار خواهیم گرفت، که یکی از آنها "اعتبار خزانه داری" هست که قرار است از طرف بانک های فرانسوی به شرکت های دارای شریک ایرانی داده شود تا بتوانند همکاری های خود را توسعه دهند.

 

تاکید وزیر اقتصاد فرانسه برای لزوم عادی سازی روابط بانکی با ایران

وزیر اقتصاد فرانسه در تهران اظهار کرد کشورش مایل است برای بهبود روابط اقتصادی با جمهوری اسلامی، عادی سازی روابط بانکی با ایران را تشویق کند. میشل سپن پس از دیدار با علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار کرد: اگر روابط بانکی میان دو کشور عادی نشود، نمی‌توانیم روابط اقتصادی را توسعه دهیم.

وی در ادامه افزود: در چند ماه گذشته روابط میان ایران و فرانسه توسعه قابل توجهی پیدا کرده است و پروژه‌هایی محقق شده و قراردادهای به امضا رسیده است، اما گردشهای مالی باید عادی سازی شود. اگرچه این امر نمی تواند در یک روز انجام شود اما این هدف و خواست ماست. میشل سپن گفت: باید اعتمادسازی شود تا به شرکت‌ها امکان دهد کانالهای مالی داشته باشند که مطمئن و کارآمد هستند.

شرکت‌های فرانسوی و سایر شرکت‌های اروپایی از زمان اجرایی شدن توافق هسته‌ای در ژانویه سال گذشته که لغو تحریم‌های بین‌المللی را به همراه داشت، به ایران بازگشته‌اند. اما بانک‌های بین‌المللی به دلیل بیم از مجازاتهای آمریکا که همچنان تحریم‌های اقتصادی یکجانبه علیه تهران را حفظ کرده است، روابط بانکی با ایران را از سرنگرفته‌اند. تنشها از زمان مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه امسال، افزایش پیدا کرده و ترامپ مکررا از توافق هسته‌ای انتقاد کرده است. واشنگتن ماه گذشته تحریم‌های جدیدی علیه برخی افراد و شرکت‌ها در ارتباط با برنامه موشکی ایران اعلام کرد.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، وزیر اقتصاد فرانسه گفت: کشورش بانک‌ها را به همکاری با ایران تشویق خواهد کرد. بانک‌های بزرگ فرانسه، بانک‌های بین‌المللی هستند و در سراسر دنیا از جمله آمریکا فعالیت دارند بنابراین طبیعی است که نسبت به رعایت مقررات آمریکایی دغدغه داشته باشند. نمی‌توان آنها را سرزنش کرد، اما بایستی اعتماد بازسازی شود.

 

ابراز علاقه شرکت اسکور فرانسه برای توسعه روابط بیمه ای با ایران

ویکتور پینه مدیرعامل شرکت بیمه اتکایی اسکور (Scor) فرانسه، با همتی رییس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار که با حضور مدیران ارشد دو طرف برگزار شد، ابراز علاقه شرکت اسکور فرانسه برای توسعه روابط بیمه ای با ایرانمدیرعامل اسکور علاقمندی شرکت متبوع خود برای توسعه روابط بیمه ای با صنعت بیمه ایران را مورد تاکید قرار داد.

ویکتور پینه افزود: ما تامین نظر بیمه مرکزی را قبل از هرگونه اقدام به مذاکره و تفاهم با شرکت های بیمه ایرانی ضروری م یدانیم و امیدواریم در چارچوب هماهنگی لازم با بیمه مرکزی بتوانیم رابطه خود را با صنعت بیمه ایران توسعه دهیم.

در این دیدار همتی، با اشاره به همکاری دیرینه بین صنعت بیمه کشور ما و شرکت بیمه اتکایی اسکور و اقدامات مثبت و همراهی این شرکت با صنعت بیمه کشورمان در پوشش ریسک های مهم اتکایی در سالهای گذشته ابراز امیدواری کرد با تامین نظر بیمه مرکزی در قراردادهای اتکایی در چارچوب برجام و حذف شرایط محدود کننده پوشش هایی که ناشی از ابقاء تحریم برای برخی شرکت های ایرانی است، روابط بیمه ای دو کشور گسترش یابد.

شرکت بیمه اتکایی اسکور با 14 میلیارد یورو حق بیمه قبولی اتکایی پنجمین شرکت بیمه اتکایی جهان از نظر حجم حق بیمه است.

کد خبر 18903

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =